Du behöver

  • 1 st färsk tortellini med ost- eller köttfyllning
  • 250 g fryst broccoli (eller 500 g färsk)

Sås:

175 g ädelost
2 dl matlagningsgrädde
1 dl crème fraîche

Till gratinering:

2 dl riven ost

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Lägg den väl avrunna pastan i en smord gratängform.

2
Tina broccolin och skär den i små bitar. Koka i saltat vatten några minuter så att broccolin blir knappt mjuk. Använder du färsk broccoli – skär bort stjälken och gör små buketter som du kokar knappt mjuka i salt vatten.

3
Såsen: Skär i osten i mindre bitar. Blanda med grädden i en kastrull och värm. Rör i crème fraîche. Häll såsen över pastan och broccolin, strö över riven ost och gratinera i 250 grader i 10 minuter.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.