Du behöver

  • 1 st aubergine medelstor
  • 1 st röd paprika
  • 1 st grön paprika
  • 1 st paprika gul
  • 1.5 st gula lökar
  • 5 st champinjoner färska
  • 1 st röd spansk peppar
  • olivolja
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 st burk krossade tomater
  • 3.5 msk vinbärsgelé svart
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • chilipulver
  • svartpeppar
  • salt

Gör så här

Hacka alla grönsaker i ganska små bitar. Stek aubergine och lök i olivoljan i en stekgryta. Skjut detta lite åt sidan och lägg i svampen. Salta denna och låt steka tills den vätskat ur sig. Lägg i paprikan och pepparfrukten, tillsammans med buljongtärning, burktomaterna och gelén. Tillsätt vinäger och smaka av med kryddor. Låt småkoka 15-20 minuter och rör om då och då. Serveras med fördel till stekta eller grillade kotletter och klyftpotatis.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte har provlagats av Icakurirens matredaktion.