Du behöver

  • 4 st brödskivor stora vita
  • 500 g räkor med skal
  • dill ca 1 msk hackad
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • salt ca 1 krm
  • svartpeppar ca 1 krm
  • citron lite pressad
  • 75 g sikrom alt löjrom
  • rödlök ca 1 msk ytterst finhackad

Gör så här

1
Rosta brödskivorna och skär bort kanterna. Dela varje skiva i två trekanter.

2
Tina, skala och hacka räkorna smått – men spara 4-8 räkor till garnering.

3
Blanda räkhacket med dill, majonnäs och crème fraîche. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.

4
Fördela Skagenröran på de trekantiga brödskivorna. Lägg en eller två räkor och en sked rom på varje skiva, plus lite hackad rödlök bredvid.


Kommentar:
Fler exempel på entrérätter hittar du om klickar på länkarna nedan!