Du behöver
- 4 st brödskivor stora vita
- 500 g räkor med skal
- dill ca 1 msk hackad
- 1 dl majonnäs
- 1 dl crème fraîche
- salt ca 1 krm
- svartpeppar ca 1 krm
- citron lite pressad
- 75 g sikrom alt löjrom
- rödlök ca 1 msk ytterst finhackad
Gör så här
1
Rosta brödskivorna och skär bort kanterna. Dela varje skiva i två trekanter.
2
Tina, skala och hacka räkorna smått – men spara 4-8 räkor till garnering.
3
Blanda räkhacket med dill, majonnäs och crème fraîche. Smaka av med salt, peppar och pressad citron.
4
Fördela Skagenröran på de trekantiga brödskivorna. Lägg en eller två räkor och en sked rom på varje skiva, plus lite hackad rödlök bredvid.
Fler exempel på entrérätter hittar du om klickar på länkarna nedan!