Du behöver
- 2 gula lökar
- 1 msk smör
- 4 inlagda rödbetor
- 1/2 dl kapris
- svartpeppar
- Dillpotatismos:
- 1 kg potatis
- dillstjälkar
- vatten
- salt
- 2 msk smör
- 1 1/2 tsk salt
- 2 krm malen vitpeppar
- 1 tsk socker
- 1-2 dl mjölk
- finhackade blad från 1-2 knippor dill
Gör så här
1
Skala och grovtärna löken, låt den svettas mjuk och genomskinlig i smöret på medelvärme. Tärna rödbetorna och låt dem fräsa med ett par minuter. Vänd så i kaprisen, höj värmen och låt allt bli mjukt. Vrid lite svartpeppar över.
2
Servera fräset med fiskpinnar,
3
gärna stekta i ugn för magerhets skull, även om de inte blir så frasiga.
4
Till hör också dillpotatismos, för nu kan man äntligen använda potatisen till mos igen!
5
Dillpotatismos:
6
Skala potatisen och koka den riktigt mjuk med dillstjälkar i saltat vatten som precis täcker.
7
Slå av vattnet, klicka i smör och strö på salt, peppar och socker. Tillsätt lite mjölk i taget och mosa med elvispen till halvfast mos. Vänd i dill och servera.