Du behöver

  • 2 gula lökar
  • 1 msk smör
  • 4 inlagda rödbetor
  • 1/2 dl kapris
  • svartpeppar
  • Dillpotatismos:
  • 1 kg potatis
  • dillstjälkar
  • vatten
  • salt
  • 2 msk smör
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm malen vitpeppar
  • 1 tsk socker
  • 1-2 dl mjölk
  • finhackade blad från 1-2 knippor dill

Gör så här

1
Skala och grovtärna löken, låt den svettas mjuk och genomskinlig i smöret på medelvärme. Tärna rödbetorna och låt dem fräsa med ett par minuter. Vänd så i kaprisen, höj värmen och låt allt bli mjukt. Vrid lite svartpeppar över.

2
Servera fräset med fiskpinnar,

3
gärna stekta i ugn för magerhets skull, även om de inte blir så frasiga.

4
Till hör också dillpotatismos, för nu kan man äntligen använda potatisen till mos igen!

5
Dillpotatismos:

6
Skala potatisen och koka den riktigt mjuk med dillstjälkar i saltat vatten som precis täcker.

7
Slå av vattnet, klicka i smör och strö på salt, peppar och socker. Tillsätt lite mjölk i taget och mosa med elvispen till halvfast mos. Vänd i dill och servera.