Du behöver

  • 4 bitar laxfilé à ca 125 g
  • salt
  • vitpeppar
  • 2 tunna citronskivor
  • 4 släta persiljeblad
  • 1 kg potatis
  • ca 200 g tinade brytbönor
  • Persiljepesto:
  • 1 dl (oliv)olja
  • bladen av 1 knippa slät persilja
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 25 g parmesanost i bit
  • 2 msk pinjenötter eller skållad skalad mandel

Gör så här

1
Packa varsin bit laxfilé med en halv citronskiva och en persiljekvist tätt i folie som försluts på fiskbitens ovansida.

2
Koka skalad potatis i en rymlig kastrull med salt på vanligt sätt, räkna med 15 minuters koktid.

3
Efter 5 minuters potatiskokning läggs foliepaketen på potatisen. Fisken ångas under locket medan potatisen kokar vidare. När 5 minuters koktid återstår läggs bönorna i, så blir allt klart samtidigt. Lyft ur foliepaketen. Slå vattnet av potatis och bönor och ge dem en dressing av persiljepesto.

4
Persiljepesto:

5
Mixa allt jämnt, gärna en stund i förväg så att smakerna hinner “gifta sig”.