Du behöver
- 4 bitar laxfilé à ca 125 g
- salt
- vitpeppar
- 2 tunna citronskivor
- 4 släta persiljeblad
- 1 kg potatis
- ca 200 g tinade brytbönor
- Persiljepesto:
- 1 dl (oliv)olja
- bladen av 1 knippa slät persilja
- 2 skivade vitlöksklyftor
- 25 g parmesanost i bit
- 2 msk pinjenötter eller skållad skalad mandel
Gör så här
1
Packa varsin bit laxfilé med en halv citronskiva och en persiljekvist tätt i folie som försluts på fiskbitens ovansida.
2
Koka skalad potatis i en rymlig kastrull med salt på vanligt sätt, räkna med 15 minuters koktid.
3
Efter 5 minuters potatiskokning läggs foliepaketen på potatisen. Fisken ångas under locket medan potatisen kokar vidare. När 5 minuters koktid återstår läggs bönorna i, så blir allt klart samtidigt. Lyft ur foliepaketen. Slå vattnet av potatis och bönor och ge dem en dressing av persiljepesto.
4
Persiljepesto:
5
Mixa allt jämnt, gärna en stund i förväg så att smakerna hinner “gifta sig”.