Du behöver

  • 2 dl ris långkornigt
  • 5 dl vatten + 1 köttbuljongtärning
  • 1 st falukorv
  • 4 st tomater
  • 1 st purjolök
  • senap
  • 2 dl riven ost

Gör så här

1
Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

2
Smörj en eldfast form och häll i riset. Koka upp vatten + köttbuljongtärning och häll buljongen över riset.Täck formen med aliminiumfolie och sätt in formen i ugnen i cirka 20 minuter (ibland något längre men man ser när riset är klart). Tag ut formen och höj ugnsvärmen till 225 grader.

3
Under tiden skivar du falukorven, tomaterna och purjolöken.

4
Fördela purjolöken över riset. Därpå läggs korvskivorna. På korven lägger du en klick senap, sedan tomatskivor och slutligen rikligt med riven ost över alltsammans. Gratinera i ugnen i cirka 10 minuter.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.