Du behöver

Pajdeg:

100 g smör
2.5 dl mjöl
2 msk vatten

Fyllning:

1 st paprika gul + 1 röd
1 st kyckling hackad rensad

Sås:

1 pkt matlagningsgrädde (Kelda)
1 st ägg
1.5 dl mango chutney (bengal hot)
2 krm curry
2 st pressade vitlöksklyftor
0.5 tsk sambal oelek

Gör så här

1
Blanda ingredienserna till pajdeg, tryck ut i en pajform och förgrädda pajskalet i 200 grader 10-15 minuter.

2
Strimla paprikanoch lägg i pajskalet. Lägg också i kycklingen.

3
Rör sedan ihop såsen kall och häll över kycklingen och paprikan.

4
Grädda i 200-225 grader i cirka 25 minuter. Täck formen med folie och stäng av ugnen. Låt stå i eftervärmen ett tag.

5
Servera med en enkel sallad på exempelvis tomat, grönsallad och gurka.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.