Du behöver

  • 1 kg blandad fiskfilé t ex lax, gös, hälleflundra
  • 500 g räkor med skal
  • 500 g musslor färska med skal
  • 1 st fänkål stor
  • 1 st purjolök
  • 1/4, st rotselleri ca 200g
  • 2 st morötter
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar
  • 2.5 dl vin torrt vitt
  • 6 dl fiskbuljong
  • 3 dl grädde
  • 1 dl hackad persilja

Gör så här

Skär fisken i portionsbitar. Skala räkorna. Skrubba musslorna, ta bort skägget och kolla att de lever. Tärna fänkålen och skiva purjon. Skala rotselleri och morötter och tärna dem. Fräs alla grönsakerna i oljan på svag värme, utan att de tar färg. Tillsätt vin, buljong och musslor och låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt grädden och ge grytan ett uppkok. Lägg i fiskbitarna och låt dem långsamt bli genomkokta. Lägg i räkorna. Strö över persilja. Servera gärna ett gott, hembakt lantbröd till.