Du behöver
- 1 kg blandad fiskfilé t ex lax, gös, hälleflundra
- 500 g räkor med skal
- 500 g musslor färska med skal
- 1 st fänkål stor
- 1 st purjolök
- 1/4, st rotselleri ca 200g
- 2 st morötter
- 1 dl olivolja
- salt och peppar
- 2.5 dl vin torrt vitt
- 6 dl fiskbuljong
- 3 dl grädde
- 1 dl hackad persilja
Gör så här
Skär fisken i portionsbitar. Skala räkorna. Skrubba musslorna, ta bort skägget och kolla att de lever. Tärna fänkålen och skiva purjon. Skala rotselleri och morötter och tärna dem. Fräs alla grönsakerna i oljan på svag värme, utan att de tar färg. Tillsätt vin, buljong och musslor och låt sjuda i 10 minuter. Tillsätt grädden och ge grytan ett uppkok. Lägg i fiskbitarna och låt dem långsamt bli genomkokta. Lägg i räkorna. Strö över persilja. Servera gärna ett gott, hembakt lantbröd till.