Du behöver
- 2 tjocka skivor kassler
- 1/2 msk margarin
- 1 msk hackad persilja
Gör så här
1
Snitta varje kasslerskiva i två lager nästan rakt igenom, skivorna ska hänga ihop i den smalaste änden. Vik upp kasslerskivorna som en bok.
2
Hetta upp margarin i en stekpanna och bräck köttet på båda sidor tills det fått färgprickar. Strö på persilja.
3
Äppelpotatispytt: Skala, kärna ur och fintärna ett stort grönt äpple. Halvtina en halv påse (à 750 g) fryst pyttpotatis. Hetta upp en stekpanna med 1 msk smör eller margarin samt 1/2 tsk curry.
4
Stek äppel- och potatistärningar tills potatisen är genomstekt.
5
Curry-yoghurt: Rör upp 1 dl matlagningsyoghurt med 1 tsk curry och 1 tsk riven färsk ingefära.
En snabblagad vardagsmiddag på norskt vis.