Du behöver
- apelsiner saften av 2
- 4 dl jordgubbar frysta
- 2 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 1 msk potatismjöl + 3 msk vatten
Anispudding:
3 dl vispgrädde
1 msk strösocker
1 st stjärnanis
1 st gelatinblad
Gör så här
1
Blanda apelsinsaft, jordgubbar, vatten och socker i en kastrull. Koka upp och sjud tills bären nätt och jämnt är mjuka. Passera soppan genom en trådsil, eller mixa den och passera genom sil efteråt. Häll tillbaka soppan i kastrullen. Red med potatismjöl utrört i vatten och låt nätt och jämnt koka upp. Ställ att svalna.
2
Koka upp grädden med socker och anis. Sjud 5 minuter. Blötlägg gelatinet 10 minuter i kallt vatten. Smält det i grädden. Ta upp stjärnanisen och häll grädden i fyra äggkoppar. Ställ dem kallt tills de stelnat, ca 1 timme.
3
Doppa bottnarna på äggkopparna i varmt vatten och stjälp upp puddingarna i djupa tallrikar. Häll över den svala soppan och servera.
Passar utmärkt efter förrätten rullad kyckling med västerbottensost och dragon och huvudrätten rosépepparstekt marulk.