Du behöver

  • 1 dl vatten
  • 3 msk ströbröd osötat
  • 1 tsk salt
  • 3 krm nymald vitpeppar
  • 1 st ägg
  • 100 g kantareller
  • 500 g blandfärs

Persiljekål:

600 g vitkål
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
1.5 dl grönsaksspad
2.5 dl mjölk
0.5 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 dl persilja finhackad

Gör så här

1
Blanda vatten, ströbröd, salt, vitpeppar och ägg i en skål. Låt svälla drygt 10 minuter.

2
Ansa svampen, dela de stora och fräs vackert guldgul. Låt kallna.

3
Blanda färsen med ströbrödsröran men bara så mycket att konsistensen blir jämn. Tillsätt den frästa svampen.

4
Forma färsen till 8 lika stora biffar. Låt dem vänta på en plastklädd skärbräda i kylen medan du gör persiljekålen:

5
Skär vitkålen i bitar. Koka den mjuk i saltat vatten. Slå av men spara vattnet. Fräs matfett och mjöl till stuvningen. Späd med spad och mjölk. Låt koka några minuter. Smaksätt med salt och peppar. Blanda i kål och persilja. Låt allt bara bli hett igen.

6
Stek färsbiffarna vackert bruna på båda sidor. Lägg dem på ett uppläggningsfat och tillaga dem färdigt i mikrougnen, cirka 6 minuter i låg effekt (500 W). Eller efterstek i stekpanna.