Du behöver

  • 1 stor aubergine
  • 1 tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 1 nät färska musslor
  • 1/2 gul lök eller 1 burk (250 g) musslor i vatten
  • 500 g räkor
  • Sås:
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • droppar av citronsaft

Gör så här

1
Skiva auberginen och strö på salt. Låt dra 30 minuter. Torka av och stek skivorna i olja i stekpanna. Ta bara hälften av oljan först, resten när skivorna vänds. De suger annars åt sig allt på ena sidan.

2
Färska musslor ångas med finhackad lök, vatten och vin eller lite citronsaft i 3 minuter eller tills de precis öppnar sig.

3
Servera till auberginer tillsammans med skalade räkor, musslor och en enkelt hoprörd sås.