Du behöver

  • 1 kg färskpotatis
  • 4 st bratwurst
  • 5 st kabanosskorv
  • 2.5 st paprikor i olika färger
  • 3 msk olja
  • 1 tsk timjan
  • 2 krm salt

Gör så här

1
Koka färskpotatisen, gärna i rikligt med saltat vatten (cirka 2 tsk/liter vatten). Låt potatisarna svalna och dela dem eventuellt i halvor om de är stora.

2
Skär korvarna och paprikorna i rejäla bitar och varva allt på spetten. Blanda olja, timjan och salt och pensla spetten, framför allt potatisen, med det.

3
Grilla över glödbädd runtom tills spetten fått fin färg och paprikan mjuknat något. De kan också grillas hastigt under grill i ugnen.


Kommentar:
Varva potatis, grönsaker och korv på ett och samma spett. Koka färskpotatisen så går det snabbt när väl grillen är varm.