Du behöver

  • 6 portionsskivor grillkött, t.ex. fläskkarré utan ben
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 citron
  • 2 msk olivolja
  • svartpeppar från kvarn
  • fingersalt
  • 1 liter aromatiska jordgubbar
  • ca 500 g färskpotatis
  • vatten, salt
  • 500 g (vit) sparris
  • sockerbit, vatten, salt
  • 200 g sockerärter
  • några kvistar slät persilja
  • 1-2 msk pinjenötter

Gör så här

1
Putsa köttet, skär bort eventuella ben och gnid dem med halverade vitlöksklyftor och rispat citronskal. Pensla ytorna med olja, peppra köttet runtom och låt vila tills det är dags att salta och steka eller grilla köttet.

2
Ansa gubbarna, halvera dem. Tvätta potatisen, koka den i saltat vatten.

3
Skär bort det träiga i basen på sparrisen, dela i 2-3 bitar. Koka sparrisen mjuk med sockerbit i saltat vatten som täcker (2 tsk salt per liter vatten) på svag värme i 12-20 minuter. Känn med en sticka, ta upp med hålslev.

4
Låt nu sockerärterna sjuda sig knallgröna och knapriga i sparrisvattnet någon minut. Ta upp med hålslev, kyl i kallt vatten.

5
Grilla eller stek köttet medan du fördelar grönsakerna på tallrikar och mixar örtoljedressingen som ska serveras till (för recept klicka på rubriken nedan).