Du behöver

  • ca 6 dl vetemjöl
  • 1 ägg
  • eller 4 standard-lasagneplattor
  • vatten, salt, olja
  • 500 g färsk, ansad spenat
  • 200 g (get)färskost
  • grovsalt, svartpeppar
  • ca 250 g fågellever: varsin kalkon eller anklever (ogödd) eller var sitt par kycklinglevrar
  • smör att steka i

Gör så här

1
Stjälp mjölet i en hög på köksbänken, gör en grop i mitten och knäck ägget i den. Fingra-knåda ihop ägget med lite mjöl i taget från äggets periferi tills sörjan

2
blivit en smidig och elastisk liten pastadeg. Svep i plastfolie och låt vila en stund. Resten av mjölet kan sparas för bakning eller dylikt.

3
Dela degen i 8 bitar, trilla dem till kulor och kavla ut dem till rundlar, knappt så stora som kaffefat.

4
Koka pastaflaken i sjudande vatten med salt och en skvätt olja, de köpta plattorna enligt paketets anvisning, de hemknådade 3-4 minuter. Ta upp med hålslev, lägg åtskiljda på fat och håll varmt under alfolie. Köpta plattor klipps till två kvadrater.

5
Smält grovhackad, ansad spenat på medelvärme i kastrull. Smaka av med fingersalt och svartpeppar, smula över osten och låt den ljummas smidig.

6
Stek (kalkon)levern i lite smör eller olja i ganska varm stekpanna. Levern ska ta färg och hinna bli nästan genomstekt runtom.

7
Lägg en klick spenatost mellan två pastabitar på assiett. Skiva varje lever nästan rakt igenom och bred ut framför, på solfjädersvis.