Du behöver
- 1 st grön sparris (500 g)
- 1.5 l vatten
- 0.5 msk salt 1 sockerbit
- 4 msk smör
- 2.5 dl bröd smulat vitt
- 2 st hårdkokta ägg grovhackade
- 0.5 dl hackad persilja
- gourmetsalt
- peppar från kvarn
Gör så här
1
                Skölj sparrisarna och skär bort ett par centimeter av stjälkarnas nedre del. Lägg stjälkarna i en vid kastrull i kokande vatten med salt och socker. Koka 3-6 minuter, häll bort vattnet och spola hastigt med kallt vatten så att kokningen avstannar. Låt stjälkarna rinna av väl och lägg upp dem ljumma på fat eller portionstallrikar.
            
2
                Smält och bryn smöret lätt i en stekpanna. Rör ner brödsmulorna och låt dem bli gyllene medan de suger åt sig fettet.
            
3
                Fördela dem över nedre delen av sparrisstjälkarna tillsammans med ägg och persilja. Sätt fram salt och peppar att strö över för den som vill.
            

 
                             
                             
                            









 
                             
                             
                             
         
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            











 
                             
                             
                            







 
                             
                             
                            






