Du behöver

  • 1 st grön sparris (500 g)
  • 1.5 l vatten
  • 0.5 msk salt 1 sockerbit
  • 4 msk smör
  • 2.5 dl bröd smulat vitt
  • 2 st hårdkokta ägg grovhackade
  • 0.5 dl hackad persilja
  • gourmetsalt
  • peppar från kvarn

Gör så här

1
Skölj sparrisarna och skär bort ett par centimeter av stjälkarnas nedre del. Lägg stjälkarna i en vid kastrull i kokande vatten med salt och socker. Koka 3-6 minuter, häll bort vattnet och spola hastigt med kallt vatten så att kokningen avstannar. Låt stjälkarna rinna av väl och lägg upp dem ljumma på fat eller portionstallrikar.

2
Smält och bryn smöret lätt i en stekpanna. Rör ner brödsmulorna och låt dem bli gyllene medan de suger åt sig fettet.

3
Fördela dem över nedre delen av sparrisstjälkarna tillsammans med ägg och persilja. Sätt fram salt och peppar att strö över för den som vill.