Du behöver
- ca 600 g färsk laxfilé
- ca 1/2 tsk salt
- ca 1 msk smör eller margarin
- Kall sås med ingefära och honung:
- 2 dl matlagningsyoghurt
- ca 1 1/2 msk finhackade, kryddoljeinlagda soltorkade tomater
- 1/2-1 msk nyriven färsk ingefära
- 1/2 msk flytande honung
- 1 krm salt
- 1/2 krm mald svartpeppar
- Att äta till:
- smörfräst bladspenat
- pressad potatis
Gör så här
1
                Sätt ugnen på 200 grader.
            
2
                Skär loss laxfilén från skinnet och skär den rakt över i fyra bitar, 4-5 cm breda. Lägg dem i en lätt smord, ugnssäker form. Strö lite salt över laxen. Lägg en ärtstor klick smör eller margarin på varje laxbit.
            
3
                Baka laxen cirka 12 minuter, eventuellt några minuter till, så att bitarna blir helt färdiga.
            
4
                Såsen: Blanda yoghurten med de hackade tomaterna. Smaka av med ingefära, honung, salt och peppar.
            

 
                             
                             
                            









 
                             
                             
                             
         
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            











 
                             
                             
                            







 
                             
                             
                            






