Du behöver

  • 500 g nötinnanlår i tunna skivor
  • 200 g morötter
  • 100 g kålrot
  • 100 g vitkål
  • 50 g purjolök
  • 50 g olja eller margarin
  • 1/2 dl chilisås
  • 2 dl crème fraîche eller grädde
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

1
Skär köttet i strimlor, 3-4 mm. Skala och riv morot, kålrot och vitkål på det grövsta på rivjärnet. Strimla purjon.

2
Hetta upp en wokpanna eller vanlig stekpanna. Fräs det strimlade köttet under ständig omrörning i matfettet cirka 2-3 minuter.

3
Tillsätt de strimlade grönsakerna fräs yttterligare i 2 minuter. Salta och peppra.

4
Tillsätt chilisås och crème fraîche eller grädde och låt puttra i 1 minut. Smaka av med mer salt och peppar om så behövs.

5
Servera med klyftpotatis eller kokt potatis.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.