Du behöver

  • 300 g blomkålsbuketter
  • 300 g potatis mjölig och skalad
  • 2.5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl mjölk
  • salt
  • kajennpeppar
  • 4 st ägg

Gör så här

Koka kålbuketter och skivad potatis mjuka i grädde och mjölk, passa så det inte bränner eller kokar över. Lägg över i mixer eller matberedare, tillsätt 1/2 tsk salt och 1/2-1 krm kajennpeppar samt äggen. Mixa till jämn smet och fördela i 8 smorda kaffekoppar, inte ända upp till randen. Mikra 4 koppar i sänder 7-8 minuter på hög effekt, cirka 750 W. Tag ut, lossa timbalerna runtom och provstjälp en för att se om den är färdig. Annars behövs det någon minut till i mikron.


Kommentar:
Njut timbalerna med skivad benfri kassler, ångad varm under plastfolie i mikron och en mixad örtsås. (Klicka på rubriken nedan för recept.)