Du behöver

  • 350 g fläskfilé
  • 1 msk soja
  • 2 msk olivolja
  • 2 dm gurka
  • 1 liten röd paprika
  • 2-3 msk koncentrerad apelsinjuice
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk arrowrotmjöl
  • Att strö på:
  • 2 msk sesamfrö

Gör så här

1
Putsa fläskfilén fri från hinnor och strimla den penntjock. Häll över soja och olivolja. Marinera ett par timmar.

2
Dela gurkan på längden och ta bort kärnorna med en tesked. Skär bort paprikans kärnhus och det vita inuti. Strimla paprikan nålfint. Rör samman juice, vatten och arrowrot. Häll i eventuell marinad från köttet.

3
Hetta upp woken och lägg i köttet. Rör om hela tiden i 3-4 minuter.

4
Tillsätt gurka och paprika. Fräs maten någon minut.

5
Häll i juiceblandningen och rör om ordentligt. Strö över sesamfröna.

6
Kinesiska nudlar är perfekt till servering.


Kommentar:
Välj ris till vid eventuell allergi.