Du behöver

  • 500 st pasta valfri
  • paket fryst bläckfisk (små)
  • 1 msk olivolja
  • 2 st rödlökar
  • 200 g champinjon färska
  • 1 st burk krossade tomater
  • persilja
  • 1 st lagerblad
  • salt
  • peppar
  • grädde en skvätt
  • parmesanost

Gör så här

1
Börja med att koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2
Rensa bläckfiskarna.

3
Hetta upp oljan och fräs skivad rödlök ett par minuter. Lägg därefter i bläckfiskarna och fräs i cirka 10 minuter. Tillsätt skivade champinjoner och fräs i ytterligare ett par minuter.

4
Blanda i tomatkross, hackad persilja, lagerblad, salt och peppar och låt puttra i 10 minuter.Tillsätt grädden.

5
Servera pasta med såsen över och finriven parmesan.


Kommentar:
Denna pastan är väldigt enkel att göra och smakar gudomligt gott! Dessutom är den billig. Fryst bläckfisk får man lätt tag på i asiatiska butiker till ett bra pris. Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.
Välj pasta som passar vid eventuell allergi.