Du behöver

  • 600 g potatis (8-10 stycken)
    2 palsternackor
    1 msk margarin eller smör
    2 msk vetemjöl
    2 dl potatis- och palsternacksspad
    2 dl mjölk eller kaffegrädde
    1 tsk salt
    1 krm vitpeppar
    1/2 dl finhackad persilja
    Att äta till:
    cirka 800 g spare ribs (tunn

Gör så här

1
Skala och tärna potatis och palsternackor. Lägg potatisen i kokande, saltat vatten, låt småkoka i cirka 10 minuter. Lägg därefter i palsternackorna i samma kastrull och koka ytterligare 5-10 minuter. Spara spadet till stuvningen.

2
Smält matfettet i en kastrull på svag värme och rör ner mjölet. Häll i spad och mjölk eller kaffegrädde under omrörning och låt såsen koka 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg i potatis- och palsternackstärningarna tillsammans med persiljan och låt allt bli varmt. Ät spjällen som de är eller värm dem en liten stund i ugnen på 200 grader.