Du behöver
- 600 g potatis (8-10 stycken)
2 palsternackor
1 msk margarin eller smör
2 msk vetemjöl
2 dl potatis- och palsternacksspad
2 dl mjölk eller kaffegrädde
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1/2 dl finhackad persilja
Att äta till:
cirka 800 g spare ribs (tunn
Gör så här
1
Skala och tärna potatis och palsternackor. Lägg potatisen i kokande, saltat vatten, låt småkoka i cirka 10 minuter. Lägg därefter i palsternackorna i samma kastrull och koka ytterligare 5-10 minuter. Spara spadet till stuvningen.
2
Smält matfettet i en kastrull på svag värme och rör ner mjölet. Häll i spad och mjölk eller kaffegrädde under omrörning och låt såsen koka 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg i potatis- och palsternackstärningarna tillsammans med persiljan och låt allt bli varmt. Ät spjällen som de är eller värm dem en liten stund i ugnen på 200 grader.