Du behöver
- 600 g rödbetor
- 1 gul lök
- 2 msk olivolja
- 2 apelsiner
- 3 msk strösocker
- salt
- vitpeppar
- 1,2 liter vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong
- Vitlöks-crème fraîche:
- 2 dl crème fraîche
- 1 vitlöksklyfta
- salt
- vitpeppar
- finhackad persilja
Gör så här
1
                Skala rödbetorna och riv dem grovt. Skala och finhacka löken. Fräs den lätt i oljan så att den blir genomskinlig. Tillsätt rödbetsrivet. Tvätta apelsinerna och riv skalet fint av den ena samt pressa ur saften ur båda apelsinerna. Häll i kastrullen tillsammans med socker, salt och peppar. Lägg i buljongtärningen och häll på vatten. Låt soppan koka cirka 10 minuter så att smakerna blandas.
            
2
                Häll crème fraîche i matberedaren. Skala och pressa vitlöken och tillsätt den samt salt och peppar efter smak. Kör med kniven tills allt blandat sig och tjocknat.
            

 
                             
                             
                            









 
                             
                             
                             
         
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            











 
                             
                             
                            







 
                             
                             
                            







Anna Einarsson är kock på Fresh på S:t Eriksgatan i Stockholm.