Du behöver

  • 100 g smör
  • 1 tsk bakpulver
  • ca 1 1/2 dl mjölk
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 1/2 krm salt
  • 8 1/4 dl vetemjöl
  • 2 ägg
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker

Gör så här

1
Smält smöret i vattenbad eller i mikron. Blanda bakpulvret med hälften av mjölken och rör ner i det smälta smöret. Tillsätt socker och salt och rör om. Knäck ner äggen ett och ett. Blanda i mjölet och arbeta degen ordentligt. Tillsätt resten av mjölken efter behov.

2
Sätt ugnen på 200 grader. Dela degen i små bitar som du rullar ut till decimeterlånga, smala längder. Fläta rullarna tre och tre. Lägg dem på papprade plåtar och grädda dem i cirka 15 minuter. Sikta över lite florsocker blandat med vaniljsocker.