Du behöver

Mördeg:

3 dl vetemjöl
0.5 tsk bakpulver
125 g margarin eller smör
0.5 dl strösocker
1 st äggula + 1

Fyllning:

400 g mandelmassa
4 st ägg

Geleade hallon:

400 g hallon frysta eller färska
4 msk röd vinbärsgelé
2 msk vatten

Grön snodd:

mandelmassa ca 100 g
0.5 st äggvita
florsocker en aning
karamellfärg några droppar grön

Gör så här

1
Blanda mjölet med bakpulver och arbeta ihop med övriga ingredienser (spara 1/2 vita till snodden) till mördeg på bakbord, i en skål eller matberedare. Platta ut degen, lägg den i en plastpåse och låt den vila kallt minst 30 minuter.

2
Kavla ut degen med lite mjöl på bänk och kavel, eller med plastfolie över. Lägg den i en form (cirka 27 cm i diameter) med löstagbar kant – så att formen också blir klädd en bit upp på kanten.

3
Sätt ugnen på 175 grader.

4
Fyllning: Riv mandelmassan grovt och rör i äggen, ett i taget. Lägg mandelmassesmeten i den degklädda formen. Grädda cirka 35 minuter.

5
Låt kakan svalna. Lägg på otinade eller färska hallon jämnt och fint med hålen nedåt så att nästan hela kakan blir täckt. Spara lite plats längs kanten där snodden ska placeras.

6
Smält geléet på svag värme och rör i hett vatten. Pensla blandningen över hallonen så att alla blir glansiga.

7
Gröna snodden: Blanda mandelmassan med lite äggvita och florsocker. Färga den ljust grön med karamellfärg. Rulla ut pennsmala “snören” och sno