Du behöver

  • 7 st rabarberstjälk skalade
  • 25 g smör eller margarin
  • 1.5 dl sirap vit
  • 1 msk brun farin
  • 1 dl mandelspån

Sås:

1 dl vin torrt vitt
2 st äggulor
3 msk florsocker
2 krm kardemumma finstött
smör eller margarin

Gör så här

1
Skär rabarbern i 4 cm långa bitar.

2
Smält matfettet i en låg vid kokpanna och fräs bitarna på svag värme tills de blir mjuka, men inte tar färg.

3
Rör i sirap, farin och mandelspån. Ställ pannan åt sidan så länge.

4
Blanda vin, gulor, florsocker och kardemumma i en plastbelagd eller rostfri kastrull. Vispa såsen kraftigt på svag värme tills den är skummig. Vispa till sist i matfett.

5
Servera rabarbern med den lätt avsvalnade såsen.


Kommentar:
Passar utmärkt som efterrätt i en middag tillsammans med Pepparrotslax på toast som förrätt och Fläskfilé Sophia som huvudrätt (klicka på rubrikerna nedan för recept).