Du behöver

  • mandelpotatis ca 1,2 kg
  • 0.5 dl mjölk
  • 1 st äggula
  • 100 g lagrad ost typ Västerbotten
  • 1 tsk smör
  • salt
  • svartpeppar
  • muskot en doft
  • olja till stekning

Gör så här

1
Skala potatisen och koka drygt hälften i saltat vatten. Koka upp mjölken.

2
Purea potatisen och vispa i mjölk och ägggula. Riv osten och blanda i knappt hälften. Smaksätt med smör och kryddor.

3
Skiva övrig potatis tunt och råstek den i oljan. Bottna en ugnssäker form med hälften av den stekta potatisen. Bred moset över. Täck med resten av den råstekta potatisen. Strö över osten som är kvar.

4
Gratinera i ugn, 250 grader, tills osten blir gyllene, cirka 10 minuter.


Kommentar:
Ett inslag i “Meny i norrländsk anda” som ingår i temafesten “Liten fest för familj och släkt”. Fler festidéer hittar du om du klickar på “Temafester” i Kökets vänstermeny.