Du behöver

  • 400 g köttfärs
    2 msk matlagningsyoghurt
    2 krm svartpeppar
    3/4 tsk salt
    100 g fetaost i små kuber
    basilikablad
    Sås:
    1 burk krossade tomater
    2 msk chilisås, gärna stark
    2 krm salt
    1 tsk chilipeppar
    2 krm oregano

Gör så här

1
Blanda köttfärsen med yoghurt, svartpeppar och salt. Forma 10-12 ganska stora köttbullar med fuktad hand. Rulla in en kub fetaost i ett basilikablad och tryck in i köttbullen. Stek köttbullarna på medelvärme.

2
Häll upp tomatkrosset i en kastrull tillsammans med chilisås, salt och chilipeppar. Låt såsen koka några minuter och smula i oregano. Servera såsen till köttbullarna med bara brytbröd och färska grönsaker. Eventuellt också med ugnsstekt potatis.