Du behöver

  • 10 st potatis (ca 1 kg)
  • 2 st gula lökar (ca 300 g)
  • 2 tsk smör
  • ansjovisfilé ca 150 g
  • 2 dl vispgrädde + 1 dl mjölk
  • ansjovisspad ett par msk
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk smör

Gör så här

1
Skala potatis och lök. Skiva löken tunt. Mjuka löken med smöret under lock i en mikrosäker skål, 750 W i 3 minuter.

2
Strimla potatisen i matberedaren med den grova rivskivan.

3
Varva potatis, lök och ansjovis i en mikrosäker form. Börja och sluta med potatis. Slå på grädde, mjölk och spad. Strö över ströbrödet. Klicka ut smöret. Mikra på 750 watt i 13 minuter. Potatisen ska kännas mjuk.


Kommentar:
Detta recept är anpassat för mikrovågsugn. För fler mikrorecept klicka på länkarna!