Du behöver

  • 1 st lök stor gul
  • 1.5 st vitlöksklyftor
  • 1 msk smör
  • 1 tsk curry
  • 3 msk tomatpuré
  • 1.5 st fiskbuljongtärning
  • 4 dl vatten
  • 2 dl vitt vin (t ex Val de Loire)
  • 1 st burk musslor
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 8 st rödspättafilé
  • 4 st koljafilé eller torskfiléer
  • 1 st dill knippe
  • 3 msk crème fraîche
  • 1 dl grädde (gärna mer)
  • 200 g räkor oskalade

Gör så här

1
Finhacka lök och vitlök och fräs i smöret. Tillsätt curryn och tomatpurén och rör om. Smula i fiskbuljongen och slå över vattnet, vinet och eventuellt musselspadet. Peppra. Låt puttra 15 minuter.

2
Rulla spättafileérna och fäst med tandpetare, dela koljan eller torsken i bitar. Koka fisken i buljongen tills den är vit.

3
Finhacka dillen, tillsätt den till buljongen, red av med crème fraîche och grädde och låt soppan få ett uppkok.

4
Tillsätt de rensade räkorna samt musslorna.

5
Servera fisken med ett gott bondbröd till.

6
Smaklig måltid!


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.
Välj bröd som passar vid eventuell allergi.