Du behöver
- 1 st lök stor gul
- 1.5 st vitlöksklyftor
- 1 msk smör
- 1 tsk curry
- 3 msk tomatpuré
- 1.5 st fiskbuljongtärning
- 4 dl vatten
- 2 dl vitt vin (t ex Val de Loire)
- 1 st burk musslor
- 0.5 krm svartpeppar
- 8 st rödspättafilé
- 4 st koljafilé eller torskfiléer
- 1 st dill knippe
- 3 msk crème fraîche
- 1 dl grädde (gärna mer)
- 200 g räkor oskalade
Gör så här
1
Finhacka lök och vitlök och fräs i smöret. Tillsätt curryn och tomatpurén och rör om. Smula i fiskbuljongen och slå över vattnet, vinet och eventuellt musselspadet. Peppra. Låt puttra 15 minuter.
2
Rulla spättafileérna och fäst med tandpetare, dela koljan eller torsken i bitar. Koka fisken i buljongen tills den är vit.
3
Finhacka dillen, tillsätt den till buljongen, red av med crème fraîche och grädde och låt soppan få ett uppkok.
4
Tillsätt de rensade räkorna samt musslorna.
5
Servera fisken med ett gott bondbröd till.
6
Smaklig måltid!
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.
Välj bröd som passar vid eventuell allergi.