Du behöver

  • 700 g vitkål
    1 tsk salt
    1 krm nymalen svart- eller vitpeppar
    1 msk vitvinsvinäger
    2-3 (ca 300 g) morötter
    4 msk lättmajonnäs
    1 dl lätt crème fraîche
    1 tsk senap
    2 tsk nyriven pepparrot
    Att äta till:
    Stekta eller grillade fläskkotletter

Gör så här

1
Skär bort den grova pelaren mitt i kålhuvudet och finstrimla vitkålen. Bred ut kålen i en form. Häll på några matskedar vatten och mikra på full effekt 8-10 minuter. Kålen ska fortfarande vara knaprig. Det går också bra att ånga kålen över kokande vatten i ett durkslag. Blanda kålen väl med salt, peppar och vinäger.

2
Riv morötterna grovt och blanda med kålen. Rör ihop majonnäs, crème fraîche, senap och pepparrot. Blanda i kålblandningen.


Kommentar:
Vill du alltid ha tillgång till nyriven pepparrot? Skala i så fall en bit, ca 10 cm, pepparrot. Linda in den tätt i aluminiumfolie och frys in.
När du vill ha lite, så ta av folien, riv genast så mycket av den frysta roten du vill ha. Linda in resten med ny folie och stoppa omgående in den i frysen till nästa gång. Så kan du fortsätta tills roten är slut.