Du behöver
- 4 st gulbetor (eller rödbetor)
- vatten ca 1 liter
- 1 st saffran (0,5 g)
- salt
- 4 st chèvre (getost)
- 2 tsk flytande honung
- svartpeppar grovmalen
Rödbetssås:
2 st rödbetor
2.5 dl örtbuljongtärning
1 tsk maizenamjöl
2 msk chèvre
Gör så här
1
Skala betorna och koka dem i vatten (vattnet ska täcka) tillsammans med saffran och lite salt. Ta upp dem när de nästan är genomkokta (30-40 minuter).
2
Fördela osten ovanpå betorna tillsammans med honungen. Strö salt och svartpeppar över ost och honung.
3
Gratinera alltsammans i 250 graders ugnsvärme tills osten fått en aning färg.
4
Tändsticksstrimla rödbetorna. Koka dem nästan mjuka 5-10 minuter i örtbuljongen.
5
Red av rödbetorna och buljongen med maizenamjölet och med osten.
6
Servera gulbetorna med rödbetssåsen.
Denna angenäma upplevelse bjuds på restaurangen “Spisa hos Helena” i Stockholm.