Du behöver

  • 1 stort blomkålshuvud, ca 1 kg
    Sås:
    4 dl mjölk
    3 msk vetemjöl
    1/2 tsk salt, 1 krm vitpeppar
    2 msk crème fraîche
    1 msk tomatpuré
    1 burk salladskrabba
    rosépeppar

Gör så här

1
Dela blomkålen i rejäla buketter. Koka dem knappt mjuka i lättsaltat vatten, cirka 5 minuter. Sila av vattnet, men lägg på locket igen så att kålen håller sig varm. Den mjuknar något under tiden den står.

2
Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull. Koka upp under omrörning. Koka 3 minuter. Tillsätt salt och peppar. Rör ner crème fraîche. Tillsätt tomatpuré och krabba. Värm upp, men låt inte såsen koka. Späd med aningen mer mjölk om såsen blir för tjock.

3
Lägg kålen på ett fat, skeda såsen över och strö på rikligt med grovkrossad rosépeppar. Servera dillkokta potatisar till.