Du behöver

  • 0.5 st sats (klicka på rubriken nedan för recept)
  • 40 st oliver svarta urkärnade hackade
  • 1.5 tsk chilipeppar torkad
  • 1 msk jungruolja
  • ägg till pensling

Gör så här

1
Dela degen i två lika stora delar. Kavla ut varje del på mjölat bakbord till en avlång degplatta – på samma sätt som till kanelbullar. Fördela oliver och chilipeppar på degsjoken. Droppa på olja och rulla samman till två korvar. Dela varje i 8 bitar som läggs i veckade pappersformar och ställs på plåt. Låt jäsa övertäckta 20-30 minuter. Pensla med hopvispat ägg eller äggvita och grädda mitt i ugnen i 250 grader 10-15 minuter.

2
Bullarna får inte mycket färg, men väl en härlig yta och skönt tuggigt inkråm.


Kommentar:
Vi har använt en grunddeg (klicka på rubriken nedan för recept), som snarare är lös än fast. Den påminner mycket om en pizzadeg. Gör den gärna i köksmaskin för att knåda degen väl, minst 5 minuter.
Ett inslag i menyn “Knytis med fläskfilé” som ingår i temafesten “Knyt ihop ett kalas”. Övriga rätter i menyn hittar du nedan. Fler festidéer hittar du om du klickar på “Temafester” i Kökets vänstermeny.