Du behöver
- 0.5 st sats (klicka på rubriken nedan för recept)
- 40 st oliver svarta urkärnade hackade
- 1.5 tsk chilipeppar torkad
- 1 msk jungruolja
- ägg till pensling
Gör så här
1
Dela degen i två lika stora delar. Kavla ut varje del på mjölat bakbord till en avlång degplatta – på samma sätt som till kanelbullar. Fördela oliver och chilipeppar på degsjoken. Droppa på olja och rulla samman till två korvar. Dela varje i 8 bitar som läggs i veckade pappersformar och ställs på plåt. Låt jäsa övertäckta 20-30 minuter. Pensla med hopvispat ägg eller äggvita och grädda mitt i ugnen i 250 grader 10-15 minuter.
2
Bullarna får inte mycket färg, men väl en härlig yta och skönt tuggigt inkråm.
Vi har använt en grunddeg (klicka på rubriken nedan för recept), som snarare är lös än fast. Den påminner mycket om en pizzadeg. Gör den gärna i köksmaskin för att knåda degen väl, minst 5 minuter.
Ett inslag i menyn “Knytis med fläskfilé” som ingår i temafesten “Knyt ihop ett kalas”. Övriga rätter i menyn hittar du nedan. Fler festidéer hittar du om du klickar på “Temafester” i Kökets vänstermeny.