
Ägg i påsk
Traditionen att äta ägg vid påsk finns över hela världen. Ägget har en central roll på påskbordet och symboliserar liv och växtkraft. Seden att äta ägg till påsk härstammar från den tiden då Sverige var katolskt. Då fastade man 40 dagar före påsk och fick inte äta kött och ägg och när fastan var över var det god tillgång på näringsrika ägg. Lär dig tyda koderna och läs om ägg och hälsa.
- Icakuriren
- Publicerad: 2012-03-26 Uppdaterad: 2022-11-23
- Mat och dryck

Mest läst på Icakuriren
asd

Få vårt populära nyhetsbrev
Anmäl dig!
Icakurirens senaste recept
Relationer
Icakurirens tävlingar

Bli prenumerant
Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.
Börja prenumerera på Icakuriren idag.