1. Ät frukost, lunch, middag och mellanmål varje dag. Fördela måltiderna jämnt över dagen och gå aldrig hungrig. Du bör äta var tredje till fjärde timme för att hålla blodsockret på en jämn nivå.
2. Ät färgrik och varm mat – det gör dig gladare och håller dig mätt längre. Varm mat ökar dessutom förbränningen.
3. Drick minst åtta glas vatten om dagen. Vätskebalansen är viktig för att transportera fettsyror till musklerna.
4. Ät starka kryddor, vitlök och ingefära – det sätter fart på fettförbränningen.
5. Använd GI-sänkare som vinäger, citron, lime, surdeg, bönor, linser och linfrö. Det sura i ingredienserna gör att nedbrytningen i magsäcken går långsammare och du känner dig mätt längre.
6. Ät mat med fleromättat fett och undvik härdat fett. Välj olivolja i stället för smör.
7. Ät mycket grönsaker och proteinrika födoämnen. Begränsa intaget av snabba kolhydrater med högt GI, till exempel vit pasta, vetemjölsredda såser, klyftpotatis.
8. Släng ut vågen. Mät midjemåttet regelbundet i stället. Fett är fem gånger mer volumiöst än muskler.
9. Motionera regelbundet.
10. Sov gott om natten och undvik att stressa. Om du slarvar med sömn och dessutom stressar utsöndras hormonet kortisol som retar aptiten och bryter ner muskelmassa i stället för fett.
Utnyttja medlemserbjudandet och få tillgång till fler GI-knep!
Av: Gertrud Dahlberg