AVSLUTAD RESA: Underbara Gardasjön – en italiensk dröm

En härlig kombination av kultur, natur och den italienska solen väntar på den här bussresan. Gardasjön är bedårande vacker, städerna med sina genuina stadskärnor och inte minst de gästvänliga invånarna – allt bådar gott för en fantastisk semesterresa.

Är du intresserad av att åka på denna resa? Kolla årsprogrammet för 2022 eller kontakta Johanna Dahl på 076 545 24 66 för att se om den blir av även i år!

Garda är den lilla trivsamma staden som har fått sitt namn av den angränsande sjön – den med rätta mest kända av Italiens sjöar. Atmosfären är livlig på stadens smala gator och torgen kantas av butiker och restauranger. Strandpromenaden med olivträd, cypresser och palmer är en italiensk dröm. Botanisera bland butikerna i gränderna och köpslå efter bästa förmåga!

På kvällarna är det skönt att sitta på någon av uteserveringarna med någon god lokalproducerad dryck i glaset, medan solen försvinner ner i horisonten med utsikt över den spegelblanka sjön. Det italienska köket är världsberömt och det är lätt att förstå varför.

Vi ser också mycket av de vackra omgivningarna på de trevliga utflykterna, som dessutom ingår i priset. Vad sägs om en tur runt Gardasjön, med en båttur till Riva del Garda? Eller den intressanta staden Sirmione med sin 1200-tals-fästning? För att inte tala om besök i de världberömda städerna Venedig och Verona, kulturskatter vi inte vill missa. Eller utflykterna till de berömda vindistrikten Valpolicella och Franciacorta, med besök hos en producent.

Många minnesvärda upplevelser att se fram emot framåt höstkanten!

AVSLUTAD RESA: Underbara Gardasjön – en italiensk dröm
Ljuvliga kullerstens-belagda gränder finns det överallt i ständerna runt Gardasjön.

Italien 2–10 oktober 2021

Dag 1

Från Malmö åker vi genom Danmark till Gedser och färjan mot Rostock. Efter ca 69 mil genom Tyskland når vi The Royal Inn Hotel i Gera där middag väntar.

Dag 2

Efter frukost fortsätter resan genom Tyskland, med lunch utmed färdvägen mot Österrike. Efter Brennerpasset kommer vi till Italien och når under kvällen Garda och checkar in på Hotel Royal. Ca 78 mil.

AVSLUTAD RESA: Underbara Gardasjön – en italiensk dröm
Inte bara Gardasjön står på programmet utan även Venedig med Rialtobron.

Dag 3–7

Gardasjön Runt
En dag runt Gardasjön, eller La Gardesana som vägen vid sjön kallas, med buss och båttur till orten Riva del Garda.

Romantiska Verona
I Verona finns balkongen som påstås ha tillhört Romeos flickvän Julia men här finns så mycket mer av intresse. Vi ser floden Adige och Ponte Scaligeros bastanta valv och stadens bäst bevarade antika byggnad, den romerska arenan. Missa inte kaféerna och de eleganta butikerna vid Piazza Erbe!

Iseosjön & vinprovning
Vi tar båten till den så gott som bilfria ön Monte Isola, världsberömd för sina handknutna fiskenät. Vid Iseosjöns sluttningar ligger dessutom ett av Italiens bästa områden för mousserande viner, Franciacorta. Vi besöker en anrik producent och får en provsmakning.

Sagolika Venedig
Vi besöker broarnas och kanalernas stad med fantastisk arkitektur, konst och kultur med Markusplatsen, kampanilen och Dogepalatset. Promenera över den kända Rialtobron eller passa på att åka gondol.

Sirmionehalvön
Vid Gardasjöns södra kust finner vi Sirmione med den gamla fästningen Castello Scaligero och smala kullerstensgränder som kantas av butiker och serveringar. Strandpromenaden och de romerska lämningarna gör Sirmione till kanske den mest intressanta av alla orterna runt Gardasjön.

Vintur i Valpolicella
Vi beger oss till vindistriktet mellan Verona och Gardasjön där man framställer Valpolicellavinerna, som Amarone della Valpolicella. Vi får möjlighet till både provsmakning och inköp.

AVSLUTAD RESA: Underbara Gardasjön – en italiensk dröm
Underbar blomsterprakt – finns överallt runt Gardasjön!

Dag 8

Vi tar farväl av Gardasjön och beger oss mot Tyskland. Framåt kväll anländer vi till Fulda och Hotel Lenz där middag väntar. Ca 79 mil.

Dag 9

Sista dagen går färden genom Tyskland mot färjan från Puttgarden till Danmark. Vi når Malmö under kvällen, ca 75 mil. På återseende!

Resefakta

Resdatum: 2–10 oktober 2021
Pris: 10 495 kr/pers i dubbelrum
Researrangör: Scandorama
Avreseort: Öresundsterminalen, Malmö. Möjlighet finns att boka bussanslutning från Göteborg, Jönköping, Växjö, Kalmar och orter söder om dessa samt tåganslutning med Snälltåget från Stockholm, Norrköping,
Linköping. Möjlighet finns även att boka hotellövernattning i Malmö dagen innan/efter resan. Dessutom erbjuder vi för Hemmets Journal gratis inhägnad parkering.

I priset ingår:

  • Resa i komfortbuss med Scandoramaguide
  • 8 övernattningar i delat dubbelrum
  • 8 frukostar och 8 middagar
  • Alla utflykter och arrangemang enligt programmet.
  • Representant för Hemmets Journal vid fler än 25 bokningar

Tillägg:

  • Avbeställningsskydd: 6,25% av resans pris genom ERV
  • Reseförsäkring: 355 kr (som komplement till hemförsäkringen).
  • Enkelrumstillägg: 2 295 kr
  • Måltidsdryck

Boka så här:

Ring 040-600 00 00 eller boka via hemsidan:
www.scandorama.se/hemmetsjournal

Vid bokningen får du övriga resevillkor.

Vi reserverar oss för eventuella program-,pris-, valuta- och tidtabellsändringar utanför vår kontroll.

Vi följer noggrant UD och Folkhälso­myndighetens rekommendationer. Researrangörerna anpassar sig och gör allt som de kan för att genomföra på absolut säkraste sätt. För er trygghet erbjuder vi möjligheten att kostnadsfritt avboka resan fram till 2 augusti 2021.

Scroll to Top