Här är två till recept av Rickard Söderberg!

RECEPT: Rickards vegetariska boeuf bourguignon

RECEPT: Läckert blomkålsmos (perfekt tillbehör till grytan)

LÄS ÄVEN: Hemma i köket hos Rickard Söderberg: ”Ha kul, så blir det gott!”

Du behöver

    Botten
  • 50 g mandelmjöl
  • 35 g florsötning (sockerfri)
  • 45 g saltat smält smör
  • Mousse
  • 3 äggulor
  • 1 1/3 dl vispgrädde + 1 ½ dl
  • 2 msk strösötning (kalorifri sockerersättning) + 2 msk
  • Några droppar vaniljessens
  • 200 sockerfri choklad
  • Topping
  • 50 g sockerfri mörk choklad
  • ½ dl vispgrädde
  • 3 msk strösötning (kalorifri sockerersättning)
  • Ev smaksättning, t ex en likör du gillar

Gör så här

1

Botten: Rosta mandelmjölet i en torr stekpanna. Blanda samman med florsötning och smör. Klä en form med bakplåtspapper och tryck ut bottnen ovanpå. Ställ in i kylen.

2

Mousse: Blanda äggulor, 1 1/3 dl vispgrädde, 2 msk strösötning och vaniljessens till moussen i en kastrull på svag värme. Det ska inte koka, bara värmas. Stäng av värmen, bryt ner 200 g choklad och låt den smälta.

3

Mousse forts: Vispa 1 ½ dl grädde hårt med 2 msk sötningsmedel. Vänd försiktigt ner den avsvalnade chokladblandningen i grädden. Fördela moussen över botten och ställ tillbaka i kylen.

4

Topping: Blanda 50 g mörk choklad, ½ dl grädde och 3 msk sötningsmedel och värm varsamt tills chokladen har smält. Tillsätt likör eller annan sötning och häll ut över den kylda moussen.

5

Ställ slutligen in hela kakan i kylen och låt den bli riktigt kall, gärna över natten.

6

Ta av bakplåtspappret så att tårtan får en snygg kant och servera till exempel med vispad grädde.