Här är två till recept av Rickard Söderberg!
RECEPT: Rickards vegetariska boeuf bourguignon
RECEPT: Läckert blomkålsmos (perfekt tillbehör till grytan)
LÄS ÄVEN: Hemma i köket hos Rickard Söderberg: ”Ha kul, så blir det gott!”
Du behöver
-
Botten
- 50 g mandelmjöl
- 35 g florsötning (sockerfri)
- 45 g saltat smält smör Mousse
- 3 äggulor
- 1 1/3 dl vispgrädde + 1 ½ dl
- 2 msk strösötning (kalorifri sockerersättning) + 2 msk
- Några droppar vaniljessens
- 200 sockerfri choklad Topping
- 50 g sockerfri mörk choklad
- ½ dl vispgrädde
- 3 msk strösötning (kalorifri sockerersättning)
- Ev smaksättning, t ex en likör du gillar
Gör så här
Botten: Rosta mandelmjölet i en torr stekpanna. Blanda samman med florsötning och smör. Klä en form med bakplåtspapper och tryck ut bottnen ovanpå. Ställ in i kylen.
Mousse: Blanda äggulor, 1 1/3 dl vispgrädde, 2 msk strösötning och vaniljessens till moussen i en kastrull på svag värme. Det ska inte koka, bara värmas. Stäng av värmen, bryt ner 200 g choklad och låt den smälta.
Mousse forts: Vispa 1 ½ dl grädde hårt med 2 msk sötningsmedel. Vänd försiktigt ner den avsvalnade chokladblandningen i grädden. Fördela moussen över botten och ställ tillbaka i kylen.
Topping: Blanda 50 g mörk choklad, ½ dl grädde och 3 msk sötningsmedel och värm varsamt tills chokladen har smält. Tillsätt likör eller annan sötning och häll ut över den kylda moussen.
Ställ slutligen in hela kakan i kylen och låt den bli riktigt kall, gärna över natten.
Ta av bakplåtspappret så att tårtan får en snygg kant och servera till exempel med vispad grädde.