Du behöver

  • 2 dl quinoa
  • 150 g sockerärtor
  • 0,5 st gurka
  • 100 g rädisor
  • 50 g mâchesallad
  • 4 st rökta makrillfiléer

Myntayoghurt

2 dl tjock yoghurt 10%
1 st vitlöksklyfta liten
1 msk olivolja
0,5 dl hackad mynta
2 krm salt
1 krm peppar

Dressing

1 msk olivolja
2 msk pressad citron
1 tsk dijonsenap
0,5 tsk örtsalt

Gör så här

1

Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Låt svalna.

2

Myntayoghurt Häll yoghurten i en skål. Skala och pressa i vitlöksklyftan. Rör ner olivolja, mynta, salt och peppar. 

3

Dressing Vispa ihop ingredienserna till dressingen.

4

Häll quinoan på ett fat. Strimla sockerärtorna, halvera och skiva gurkan. Skiva rädisorna tunt. Blanda allt med salladen och quinoan och droppa över dressingen.

5

Plocka makrillfiléerna i bitar och lägg dem på salladen. Servera tillsammans med myntayoghurten.