Du behöver
Nuoc chamsås
                                                              0,75 dl råsocker
                                                              0,5 dl asiatisk fisksås
                                                              0,5 msk risvinäger
                                                              3 msk limesaft
                                                              1 st röd chili                       stor, finhackad
                                                              2 st vitlöksklyftor 
Nudelsallad
                                                              200 g risnudlar                       smala
                                                              2 st morötter                       skalade
                                                              1 st gurka                       skalad, urkärnad
                                                              1 pkt sockerärter                       ca 70g, sköljda
                                                              1 kg räkor med skal                       skalade
                                                              1 kruka mynta                       bladen
                                                              1 näve dill                       de fina vipporna
                                                              1 kruka koriander                       blad och stjälkar
                                                              1 dl jordnötter                       osaltade
                                    
Gör så här
Nuoc chamsås Lös upp sockret i 1 1/4 deciliter hett vatten. Tillsätt övriga ingredienser. Smaka av, såsen ska ha en balans mellan sött, syrligt, salt och starkt.
Tillred risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla under kranen och låt rinna av.
Skär morötter och gurka i 5 centimeter långa bitar och strimla dem. Strimla sockerärterna.
Blanda nudlar, grönsaker och räkor i en stor skål. Häll över hälften av såsen och blanda om. Hacka örterna och blanda i.
Rosta jordnötterna i en torr stekpanna såde får lite färg. Stöt dem lite i en mortel eller hakca dem. Strö över salladen.
Servera resten av såsen vid sidan om.

 
                             
                             
                            









 
                             
                             
                             
         
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                             
                            











 
                             
                             
                            







 
                             
                             
                            






