Du behöver

Valnötspesto

100 g valnötskärnor
1 st vitlöksklyfta finhackad
50 g Parmesan finriven
1 dl olivolja extra virgin
2 msk vatten
0,5 st citron yttersta, finrivna skalet och saft
salt och svartpeppar

Gör så här

1

 Rosta valnötterna i torr stekpanna tills de fått fin färg, rör då och då så att de inte bränns. 

2

 Låt nötterna svalna och grovhacka dem, lägg i en mixerkanna tillsammans med vitlök, parmesan, olivolja, vatten, citronskal och -saft. Kör till en slät pesto och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

3

 Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastavattnet men spara ungefär 2 matskedar att späda såsen med. 

4

Lägg pastan i kastrullen med några matskedar valnötspesto, pastavatten och smör. Låt allt bli varmt. Lägg upp och toppa med valnötter och bladpersilja, servera genast med resten av peston vid sidan av.


Kommentar:
Tips: Peston håller minst en vecka i kylen i burk med lock.