Du behöver

Deg

2 dl vatten
1 dl mjölk
0.25 pkt jäst
1 tsk strösocker
1 tsk salt
3 msk matolja
7 dl vetemjöl special

Fyllning

75 g fetaost
125 g mozzarella
120 g lagrad prästost
1 st ägg
1 st ägg till pensling

Gör så här

1

Ljumma mjölk och vatten i en kastrull till 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp den i lite av degvätskan.

2

Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta till en smidig deg, 10 minuter för hand eller 5 minuter i maskin. Låt jäsa i 1 timme.

3

Sätt ugnen på 225 grader. Grovriv all ost och rör ihop med ett uppvispat ägg.

4

Kavla ut degen på en väl mjölad yta till en rund platta, som en pizzabotten.

5

Lägg ut oströran i mitten av degplattan och vik över degkanterna så att det täcker osten helt. Nyp ihop degen ordentligt och kavla ut den igen, så att det blir en rund deg­kaka, en centimeter tjock.

6

Lägg över på en papprad plåt och pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Skär i bitar och servera brödet varmt.


Kommentar:
Det slinker gärna ner en extra bit av det georgiska brödet fyllt med tre sorters ost.