Du behöver

  • 6-8 prt kokta pärlgryn kalla
  • 5-6 msk finhackad persilja
  • 0.5 dl pinjenötter
  • 500 g svenska minitomater
  • 0.5 st citron saften
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 4-5 msk rapsolja eller solrosolja
  • 1 msk flytande honung

Gör så här

1

Blanda de kalla kokta pärlgrynen med persiljan i en bunke.

2

Rosta pinjenötterna i torr stekpanna tills de får fin färg.

3

Skölj och dela tomaterna.

4

Vispa ihop citronsaft, äppelcidervinäger, vitlök, salt, och peppar i en skål. Vispa i oljan lite i taget. Smaka av med honung. Vänd ner tomaterna i skålen och låt marinera cirka 10 minuter. Vänd sedan ner pärlgryn och toppa med rost­ade nötter.

5

Tips: Pärlgrynen går bra att ersätta med matvete eller andra gryn.


Kommentar:
Salladen med pärlgryn och tomater blir en fin färgklick på midsommarbuffén.