Du behöver

  • 50-75 g färsk grönkål
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 st burk hela matjesfiléer

Gör så här

1

Riv av kålbladen från den grova mittnerven, och kasta den.

2

Förväll grönkålen i kokande vatten i 1 minut. Ta upp grönkålen och kyl den genast i kallt vatten. Ta upp och krama ur all vätska. Hacka kålen fint.

3

Blanda majonnäs och crème fraiche i en bunke. Blanda i grönkålen. Skär sillfiléerna i bitar och vänd dem ner i såsen. 

4

Lägg över i en burk. Förslut och låt stå i kylskåp minst 3 timmar, gärna 1 dygn.

5

Tips: Den som vill kan smaksätta såsen med till exempel pressad vitlök eller dijonsenap.


Kommentar:
Bjud på grön krämig sill med grönkål och frisk fransk löksill med citron.