Du behöver

  • 1 st liten kålrabbi
  • 0.5 st knippe rädisor
  • 1 st påse bladspenat ca 70 g
  • 150 g sockerärtor eller sugarsnaps

Dressing

1 st schalottenlök finhackad
3 msk rapsolja
2 msk äppelcidervinäger
1 msk citronsaft
salt och svartpeppar

Gör så här

1

Skala kålrabbin och skölj rädisorna i kallt vatten. Skär kålrabbin i tunna skivor med mandolin, potatisskalare eller en vass kniv. Skiva rädisorna tunt. Lägg upp spenat varvad med kålrabbi, rädisor och ärtskidor i en skål eller på ett fat. 

2

Blanda samman alla ingredienser till dressingen och servera till salladen i en skål vid sidan av.

3

Tips: Investera i en mandolin som man kan skära riktigt tunna skivor av rotfrukter med. Lägg skivorna i iskallt vatten så blir de extra krispiga.


Kommentar:
Servera dressingen vid sidan om, så behåller salladen sin krispighet längre.