Du behöver

  • 4 st äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 1.5 dl mandelmjöl
  • 0.5 dl maizena

Fyllning och garnering

3 dl vispgrädde
200 g hallon
100 g vit choklad
2 msk florsocker

Gör så här

1

Sätt ugnen på 170 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt.

2

Vispa äggvitorna fluffigt, tillsätt hälften av sockret lite i taget. Vispa till en blank smet.

3

Blanda resten av sockret med mandelmjöl och maizena i en bunke. Vänd ner i äggvitan med en slickepott, försiktigt tills allt är väl blandat. Bred ut smeten jämnt över papperet.

4

Grädda mitt i ugnen i cirka 20 minuter. Stjälp upp kakan på ett nytt bakplåtspapper och dra av papperet som kakan gräddats på. Låt kallna.

5

Vispa grädden fluffig och stryk ut den över kakan. Sprid ut hallon och rulla ihop till en rulle.

6

Smält chokladen varsamt i vattenbad eller mikro och ringla den över kakan. Pudra över florsocker.


Kommentar:
Budapestrulle i ny tappning där nötter bytts ut mot mandelmjöl. Fyll med syrliga bär som hallon, jordgubbar eller björnbär.