Du behöver
- apelsiner
- 3 st småcitrus t ex clementiner
- 2 st blodgrapefrukt
- 1 dl strösocker
- 0.5 msk vaniljsocker
- 1 st granatäpple
Dekoration
limeskal finstrimlat
kardemumma nymortlad
Gör så här
Skär bort skalet och allt det vita från citrusfrukterna och skär ut hinnfria klyftor ner i en skål. Pressa saften ur citrusskroven ner i skålen.
Mät upp vätskan från citrusfrukterna och blanda den med halva mängden strösocker i en kastrull (2 dl citrussaft blandas alltså med 1 dl strösocker). Tillsätt vaniljsocker och värm tills allt sockret lösts upp. Låt sockerlagen svalna och häll den sedan över citrussalladen.
Plocka kärnorna ur granatäpplet.
Lägg upp citrussalladen i fina glas eller skålar, toppa med granatäpplekärnor, lime-skal och nymortlad kardemumma.
Tips Citrussalladen går bra att göra en dag i förväg. Är det bråttom kan sockerlagen ställas i isbad, så svalnar den snabbt.
Citrussallad blir ett fräscht inslag på glöggminglet. Missa inte att toppa med limeskal och nymortlad kardemumma, det ger verkligen extra skjuts åt smaken.