Du behöver

  • apelsiner
  • 3 st småcitrus t ex clementiner
  • 2 st blodgrapefrukt
  • 1 dl strösocker
  • 0.5 msk vaniljsocker
  • 1 st granatäpple

Dekoration

limeskal finstrimlat
kardemumma nymortlad

Gör så här

1

Skär bort skalet och allt det vita från citrusfrukterna och skär ut hinnfria klyftor ner i en skål. Pressa saften ur citrusskroven ner i skålen.

2

Mät upp vätskan från citrusfrukterna och blanda den med halva mängden strösocker i en kastrull (2 dl citrussaft blandas alltså med 1 dl strösocker). Tillsätt vaniljsocker och värm tills allt sockret lösts upp. Låt sockerlagen svalna och häll den sedan över citrussalladen. 

3

Plocka kärnorna ur granatäpplet.

4

Lägg upp citrussalladen i fina glas eller skålar, toppa med granatäpplekärnor, lime-skal och nymortlad kardemumma.

5

Tips Citrussalladen går bra att göra en dag i förväg. Är det bråttom kan sockerlagen ställas i isbad, så svalnar den snabbt.


Kommentar:
Citrussallad blir ett fräscht inslag på glöggminglet. Missa inte att toppa med limeskal och nymortlad kardemumma, det ger verkligen extra skjuts åt smaken.