Du behöver
- 4 st ägg
- 2 skiva kavring
- 1 msk smör
- salt
- 1 dl crème fraîche
- 2 msk lättrökt kaviar (typ Kalles)
- 0.5 krm vitpeppar
- 4 st varmrökta makrillfiléer
- 2 dl mâchesallad
- 1 st rödlök
- 1 st knippe dill
Gör så här
Koka upp vatten till äggen och lägg i dem att sjuda i 6 minuter tills de blir krämiga. Smula kavringen och smörstek smulorna frasiga. Salta dem lätt. Blanda crème fraiche och kaviar och smaka av med vitpeppar.
Plocka makrillfiléerna i skinnfria bitar. Skölj och torka machésalladen. Skala och finhacka rödlöken och plocka små vippor av dillen.
Skala och dela äggen och arrangera dem tillsammans med fiskbitarna och salladen på tallrikar. Klicka på kaviarkrämen och strö över kavringsmul och rödlök. Toppa med fina dillvippor.
Tips Det går också bra att göra salladen med andra sorters rökt fisk.
Krämiga ägg och rökt fisk är en bra grund för en läcker förrätt.