Du behöver

  • 4 st ägg
  • 2 skiva kavring
  • 1 msk smör
  • salt
  • 1 dl crème fraîche
  • 2 msk lättrökt kaviar (typ Kalles)
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 4 st varmrökta makrillfiléer
  • 2 dl mâchesallad
  • 1 st rödlök
  • 1 st knippe dill

Gör så här

1

Koka upp vatten till äggen och lägg i dem att sjuda i 6 minuter tills de blir krämiga. Smula kavringen och smörstek smulorna frasiga. Salta dem lätt. Blanda crème fraiche och kaviar och smaka av med vitpeppar.

2

Plocka makrillfiléerna i skinnfria bitar. Skölj och torka machésalladen. Skala och finhacka rödlöken och plocka små vippor av dillen. 

3

Skala och dela äggen och arrangera dem tillsammans med fiskbitarna och salladen på tallrikar. Klicka på kaviarkrämen och strö över kavringsmul och rödlök. Toppa med fina dillvippor. 

4

Tips Det går också bra att göra salladen med andra sorters rökt fisk.


Kommentar:
Krämiga ägg och rökt fisk är en bra grund för en läcker förrätt.