Du behöver

  • 240 g kikärter kokta, (motsvarar 1 burk på 400 g)
  • 2 tsk olivolja
  • 1 krm kajennpeppar
  • 1 tsk flingsalt
  • 2 dl Parmesan fint riven

Gör så här

1

Värm ugnen till 200 grader. Om du använder kikärter på burk så skölj dem i kallt vatten och låt dem rinna av ordentligt. Blanda olivolja, kajennpeppar och salt i en stor skål. Häll i kikärterna och rör om ordentligt. Vänd ner parmesanen och se till att alla kikärter får sitt. 

2

Bred ut på papprad plåt och strö över eventuella ostrester som finns kvar i skålen. Rosta kikärterna i 10–12 minuter eller tills de är gyllene och osten blivit lite frasig. Låt svalna något och ät ljumma eller rumstempererade. 


Kommentar:
Även den som vanligtvis inte älskar kikärter kommer att gilla de här rostade, lite heta med ett tunt, frasigt täcke av parmesan. Svåra att sluta äta, faktiskt.