Du behöver

Saffransmajonnäs

2 st äggulor
1 msk vitvinsvinäger
2 tsk dijonsenap
0.5 g saffran 1 pkt
0.5 tsk salt
0.5 dl rökt rapsolja
2.5 dl rapsolja

Fiskpaket

500 g rökta räkor med skal
1 st fänkål med vippor
1 st röd lök
1 kg färskpotatisar kokt, helst små och fina
smör till folien
500 g torskfilé
500 g laxfilé
1 st citron skuren i 8 klyftor
smör cirka 25 g

Gör så här

1

Saffransmajonnäs Rör ihop äggulor, vinäger och senap i en skål. Mortla ihop saffran och salt och rör ner i äggsmeten. Blanda oljorna och tillsätt dem droppvis under vispning med elvisp till en tjock majonnäs. Smaka av. Rör om precis före servering.

2

Tänd grillen. Lägg bara kol i halva grillen så att du har delar av gallret där det inte är direkt grillvärme. 

3

Skala räkorna. Ansa och strimla fänkål och lök, spara fänkålsvipporna. Skär potatisarna i munsbitar och blanda med fänkål och lök.

4

Gör i ordning fyra dubbla bitar aluminiumfolie (cirka 35 x 35 centimeter). Smörj en tefatsstor del i mitten med smör och fördela potatisblandningen där.

5

Torka av fisken och skär den i tärningar. Fördela fisken över potatisen. Pressa en citronklyfta över varje paket. Salta lätt och lägg en osthyvlad skiva smör ovanpå.

6

Vik ihop paketen och lägg på grillgallret. Lägg gärna på ett lock. Grilla i cirka 15 minuter. Byt plats på paketen några gånger så att de får ungefär lika mycket värme. 

7

Öppna paketen och klicka i majonnäs, lägg på några räkor och fänkålsvippor. Servera resten av majonnäsen, citronklyftorna och räkorna till.


Kommentar:
Efter 15 minuter på grillen är paketen klara och toppas med saffransmajonnäs och rökta räkor.